Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ



ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ......

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


http://paroutsas.jmc.gr/iqtest/orient.htm

Ένας σύνδεσμος στο οποίο ο καθένας μπόρεί, κάνοντας το τεστ, να ανακαλύψει το ιδανικό του επάγγελμα!

Το κουτσομπολιο μπορει να αποτελεσει ισχυρο εργαλειο για συμμαχια με αλλους

"Το κουτσομπολιό μπορεί να ενισχύσει την κοινωνική θέση των παιδιών επειδή με την ομιλία τους για κάποιο που δεν είναι παρών, οι κουτσομπόληδες διαμορφώνουν κοινωνική συμμαχία. Εάν εκείνη η συζήτηση είναι αρνητική, το θέμα του κουτσομπολιού αποκλείεται ρητά από τη νέα συμμαχία. Παραδείγματος χάριν, μια ομάδα αγοριών που μιλούν για κάποιο που κλαίει συνέχεια, παραδέχεται ταυτόχρονα πως η δικιά τους είναι μία ομάδα που δεν έχει παιδιά που κλαίνε συνέχεια", λέει η Άντεργουντ. "Τα παιδιά που αποκλείουν στρατηγικά άλλα, μπορούν κατά αυτόν τον τρόπο να είναι σε θέση να κουτσομπολέψουν προκειμένου να επιτύχουν αναρρίχηση στην κοινωνική σκάλα. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τέτοιες στρατηγικές από καιρό σε καιρό, αν κι είναι πιθανό να το κάνουν με λεπτότερους τρόπους, και να έχουν πολλαπλάσιους στόχους με μόνο μία περίπτωση κουτσομπολιού", καταλήγει ο Σίλεσεν. "Η συνεργατική φύση του κουτσομπολιού μπορεί να μας βοηθήσει να εξηγήσουμε τη δύναμή του στο να δημιουργεί αποκλειστικές, κοινωνικές ομάδες", σημειώνει η Δρ. Ντόνα Έντερ, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

ΠΗΓΗ: www.biologyinschool.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Φυσικές επιστήμες ονομάζονται οι επιστήμες που έχουν ως αντικείμενο την μελέτη των φυσικών φαινομένων και προσδιορισμό των αρχών τους, με τη διεξαγωγή παρατηρήσεων, πειραμάτων και το σχηματισμό υποθέσεων. Οι φυσικές επιστήμες ακολουθούν την επιστημονική μέθοδο κατά τη μελέτη των φυσικών φαινομένων. Οι φυσικές επιστήμες συνήθως ταξινομούνται μαζί με τα μαθηματικά, τη στατιστική και την πληροφορική, συναποτελώντας έτσι τις θετικές επιστήμες.


ΠΗΓΗ: www.wikipedia.gr

ΠΑΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων
Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010, ο πρωθυπουργός της χώρας βρισκόταν στο Νταβός της Ελβετίας για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στη διάρκεια του δέχτηκε έντονες πιέσεις από ξένους ηγέτες για άμεση λήψη μέτρων. Λίγο μετά την επιστροφή του από το Νταβός, στις 9 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον δημόσιο τομέα που περιλάμβαναν πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων 10%, περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών. Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις και μία πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου.

 Δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων

Στο επόμενο διάστημα άρχισε να αναφέρεται έντονα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. Για την αποφυγή του ενδεχομένου η κυβέρνηση έλαβε στις 3 Μαρτίου νέα σκληρά μέτρα. Τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν ήταν:
  • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
  • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
  • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
  • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
  • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
  • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
  • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα, ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
  • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.
Τα μέτρα αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις και έγιναν μεγάλες απεργίες και πορείες στις 5 και 11 Μαρτίου.

 Μνημόνιο και τρίτο πακέτο οικονομικών μέτρων

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να βελτιώσει την θέση της στις διεθνείς αγορές παρά την λήψη των μέτρων, με αποτέλεσμα ενάμιση μήνα μετά να προσφύγει στην βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συγκρότησαν από κοινού μηχανισμό βοήθειας για την Ελλάδα. Η ανακοίνωση της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης έγινε στις 23 Απριλίου από τον πρωθυπουργό ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης. Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό την Κυριακή 2 Μαΐου και προέβλεπαν:
  • Αντικατάσταση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με επίδομα 500 Ευρώ σε όλους όσους έχουν αποδοχές μέχρι 3.000 Ευρώ και πλήρης κατάργησή των δύο μισθών για μεγαλύτερες αποδοχές
  • Αντικατάσταση 13ης και 14ης σύνταξης με επίδομα 800 Ευρώ για συντάξεις ως 2500 Ευρώ.
  • Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ όπου δεν υπάρχουν επιδόματα.
  • Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%, του μεσαίου από 10% σε 11% (από 1η Ιουλίου 2010) και από 11% σε 13% (από 1η Ιανουαρίου 2011) και αντίστοιχα του χαμηλού στο 6,5% (από 1η Ιανουαρίου 2011).
  • Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%
  • Αύξηση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων
  • Πρόσθεση ενός επιπλέον 10% στους φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
Επίσης, το νομοσχέδιο προέβλεπε αλλαγές στα εργασιακά με αύξηση του ορίου απολύσεων και μείωση του κατώτατου μισθού. Επιπλέον, στο ασφαλιστικό προέβλεπε αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα στα 65 χρόνια έως το τέλος του 2013 με έναρξη το 2011.
Την ανακοίνωση των μέτρων αυτών ακολούθησε πανελλαδική απεργία και ογκωδέστατη διαδήλωση στις 5 Μαΐου στην οποία υπήρξε άγρια καταστολή από τις δυνάμεις τάξης και σημειώθηκαν σοβαρότατα επεισόδια. Η μεγάλη διαδήλωση σκιάστηκε από τον θάνατο τριών ανθρώπων (ανάμεσά τους μία έγκυος κοπέλα) από πυρκαγιά που ξέσπασε στην τράπεζα Μαρφίν επί της Σταδίου. Τα μέτρα του μνημονίου υπερψηφίστηκαν από τη βουλή την επόμενη μέρα, στις 6 Μαΐου. Υπέρ των μέτρων ψήφισαν 172 βουλευτές, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ άλλα και η Ντόρα Μπακογιάννη από τον χώρο της ΝΔ. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκαν και δεν τα υπερψήφισαν τρεις βουλευτές (Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου) οι οποίοι διεγράφησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που απέμεινε πλέον με 157 βουλευτές.

ΠΗΓΗ: http://www.wikipedia.gr/

Ρωσικό σκάφος θα συντριβεί ανεξέλεγκτα στη Γη τον Ιανουάριο



Από τις προετοιμασίες για την εκτόξευση στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Το Fobos-Grunt είναι το βαρύτερο διαπλανητικό σκάφος μέχρι σήμερα (Roscosmos)

Μόσχα
To Fobos-Grunt, η ρωσική αποστολή που απέτυχε να αναχωρήσει για Άρη και παραμένει «κολλημένη» σε χαμηλή γήινη τροχιά από το Νοέμβριο, θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή από τις 6 έως τις 19 Ιανουαρίου, προειδοποιεί τώρα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Με συνολικό βάρος 13,2 τόνων, το Fobos Grunt είναι το μεγαλύτερο διαπλανητικό σκάφος που έχει εκτοξευτεί ποτέ και ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά αντικείμενα που έχουν εισέλθει μέχρι σήμερα στη γήινη ατμόσφαιρα.

Οι δεξαμενές του περιέχουν επτά τόνους τετροξειδίου του αζώτου και υδραζίνης, δύο εξαιρετικά τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα.

Αν και τα καύσιμα αυτά βρίσκονται στη μορφή πάγου, η Roscosmos ελπίζει ότι το τοξικό φορτίο θα καεί στην ατμόσφαιρα. Προβλέπει όμως ότι 20 με 30 κομμάτια του σκάφους, συνολικού βάρους 200 κιλών, θα επιζήσουν της πύρινης καθόδου.

Παραμένει άγνωστο σε ποια περιοχή της Γης θα πέσει το Fobos-Grunt. To σκάφος κινείται σε ασταθή τροχιά με γεωγραφικό πλάτος που κυμαίνεται από τις 51 μοίρες βόρεια μέχρι τις 51 μοίρες νότια -χοντρικά, μια ζώνη από το Λονδίνο στο Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι την Παταγονία της Χιλής στο Νότιο Ημισφαίριο.

Δεδομένου όμως ότι το 70% της επιφάνειας του πλανήτη καλύπτεται από νερό, το πιθανότερο είναι ότι τα συντρίμμια δεν θα πέσουν σε ανθρώπινα κεφάλια.

Η Roscosmοs ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα βελτιώσει τις εκτιμήσεις για το πού και το πότε θα πέσει το σκάφος.

Το Fobos-Grunt θα ήταν η πρώτη διαπλανητική αποστολή της Ρωσίας εδώ και 15 χρόνια.

Η συντριβή του θα έρθει να προστεθεί σε μια σειρά από πρόσφατες, παταγώδεις αποτυχίες της Roscosmos.Το σκάφος εκτοξεύτηκε στις 8 Ιανουαρίου από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Βγήκε με επιτυχία από την ατμόσφαιρα, ωστόσο απέτυχε να πυροδοτήσει τους κινητήρες για το διαπλανητικό ταξίδι και έμεινε κολλημένο σε γήινη τροχιά.

Η αποστολή προγραμματιζόταν να φτάσει το 2013 στον Φόβο, ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του Άρη. Εκεί, θα συνέλεγε δείγματα του εξωγήινου εδάφους -ή «grunt» στα ρωσικά-, τα οποία θα εκτινάσσονταν με μια κάψουλα και θα έφταναν στη Γη το 2014.

ΠΗΓΗ:http://news.in.gr