Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Το Ψηφιακο Παιχνιδι στην Εκπαιδευση: Σχεδιαση, δημιουργια και χρηση»


 «Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση» είναι ο τίτλος της πρωτότυπης εκδήλωσης που διοργανώνεται από την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών τουΕθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τοΒρετανικό Συμβούλιο την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρες 18:00-21:00, στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου.
  H εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σε γονείς και παιδιά. Για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και των ομιλιών δεν είναι απαραίτητη η εξοικείωση με τον προγραμματισμό. 
Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Έκθεση ψηφιακών παιχνιδιών με εκπαιδευτικό στόχο, ενδιαφέρουσες σχετικές ομιλίες αλλά και παρουσιάσεις του scratch, που επιτρέπει τη δημιουργία αυτοσχέδιων διαδραστικών παιχνιδιών, κινουμένων σχεδίων και ιστοριών. Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.