Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

H ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ



Τελικά τα κατάφερε. Ο λόγος φυσικά για ον Άγιο Βασίλη, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατάφερε και φέτος να μοιράσει όλα τα δώρα, σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Όμως πόσο δύσκολο είναι το έργο του;
Πρώτον, είναι γνωστό ότι υπάρχουν περίπου δύο δισεκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Δεδομένου ότι τον Άγιο Βασίλη περιμένουν μόνο τα παιδιά που έχουν ως θρησκεία τον Χριστιανισμό, πρέπει να παραδώσει δώρα σε περίπου 300 εκατομμύρια παιδιά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα άτακτα αφού ο Άγιος δεν κάνει διακρίσεις, παρά τα όσα λανθασμένα λέγονται. Με μέσο όρο τρία παιδιά ανά οικογένεια, έχουμε 100 εκατομμύρια σπίτια στα οποία πρέπει να παραδώσει τα παιχνίδια και τα καλούδια του. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα σε 31 ώρες, όσο δηλαδή διαρκεί η ημέρα της Πρωτοχρονιάς, απ’ άκρη σ’ άκρη στη Γη, αν λάβουμε υπόψη την διαφορά ώρα ανάμεσα στις διάφορες περιοχές.
Τί σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι ο Άγιος Βασίλης έχει να κάνει 900 στάσεις ανά δευτερόλεπτο. Ο αριθμός αυτός δηλώνει ότι διαθέτει περίπου ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου για να ανέβει από την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα και να φάει τα μπισκότα του πριν πάει στο επόμενο σπίτι.
Υποθέτοντας μια ομοιόμορφη κατανομή των σπιτιών σε όλη τη γη, ο Άγιος Βασίλης έχει να πετάξει συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φτάσει σε κάθε σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρό του κινείται με 900 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο. Για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η αποστολή του, ας φανταστούμε το τελευταίο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει. Αν κάθε παιδί σε όλο τον κόσμο ζητούσε μόνο ένα μικρό σύνολο LEGO, το βάρος των δώρων που έπρεπε να κουβαλά το έλκηθρο θα έφτανε τους 380 χιλιάδες τόνους.

Το τελευταίο ερώτημα είναι φυσικά πώς τα καταφέρνει. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό του. Άλλωστε ως Άγιος πρέπει να έχει τον τρόπο του!

ΠΗΓΗ: ΟΤΕ