Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«μουσικη μπορεις να παιξεις με την καρδια και το μυαλο σου, οχι μονο με τα δαχτυλα».


VIDEO: Απίστευτο μεγαλείο ψυχής…
Γεννήθηκε με μόνο τέσσερα δάχτυλα, δύο στο κάθε χέρι, και χωρίς πόδια από το γόνατο και κάτω, όμως αυτό δεν την απέτρεψε από το να γίνει πιανίστρια. Η 26χρονη Hee Lee Ah από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, είναι πηγή… έμπνευσης για όλους όσοι τη γνωρίζουν και λαμπρό πρότυπο ανθρώπου που δεν το έβαλε κάτω παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε.
Αν και άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία έξι ετών για θεραπευτικούς λόγους, σήμερα είναι πιανίστρια συναυλίας και η μουσική της σαγηνεύει όποιον την ακούσει. Παραμορφωμένη από τη γέννησή της, η μητέρα της, Kapsun Woo, της συμπεριφερόταν σαν να ήταν αρτιμελής και σαν όλους τους άλλους ανθρώπους, για αυτό και εκείνη ποτέ δεν έπαψε να αγωνίζεται να γίνει καλύτερη.
«Ένιωσα πως αν η κόρη μου μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, τότε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα», έχει δηλώσει σχετικά η μητέρα της.
Η Hee Lee Ah μπορεί να τρώει, να περπατά και να χρησιμοποιεί τα ειδικά προσαρμοσμένα πεντάλ στο πιάνο μόνη της, ενώ η ίδια δηλώνει πως «μουσική μπορείς να παίξεις με την καρδιά και το μυαλό σου, όχι μόνο με τα δάχτυλα».

Αρχισε η 35η Γιορτη Βιβλιου στο Πεδιον του Αρεως


Στο παλιό στέκι της στο Πεδίον του Άρεως επιστρέφει η Γιορτή του Βιβλίου που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Με το σύνθημα «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη», καλούνται οι επισκέπτες της Γιορτής, όπως και πέρυσι, να προσφέρουν βιβλία τους για να σταλούν σε βιβλιοθήκες που χρειάζονται ενίσχυση. Μετά τις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών, εφέτος σειρά έχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, οι βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων «Αγίας Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», η βιβλιοθήκη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και η σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσας στην Ελασσόνα.
Πού και πότε
Πού: Πεδίον του Άρεως, Αθήνα
Πότε: 4-20 Μαΐου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 6:00 μ.μ.-10:00 μ.μ., Παρασκευή-Σάββατο 6:00 μ.μ.-10:30 μ.μ., Κυριακή 11:00 π.μ.-10:00 μ.μ.