Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Αϊνσταιν ειχε δικιο. Τα νετρινα δεν ξεπερνουν την ταχυτητα του φωτος


Τα νετρίνα(Το νετρίνο είναι ένα αφόρτιστο και πολύ ελαφρύ σωματίδιο, του οποίου η ύπαρξη προτάθηκε από τον αυστριακό φυσικό Βόλφγκανγκ Πάουλι, ώστε να ισχύει η αρχή διατήρησης της ορμής και της ενέργειας στην ραδιενεργή εκπομπή ηλεκτρονίων από τον ατομικό πυρήνα, τη λεγόμενη β διάσπαση.) δεν ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Είναι το συμπέρασμα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο CERN και επιβεβαιώνουν τη θεωρία του Αϊνστάιν.
Ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) επιβεβαίωσαν ότι τα υποατομικά σωματίδια νετρίνα δεν ξεπερνούν στα όρια της ταχύτητας του φωτός, δίνοντας τέλος σε μία επί μακρόν διαμάχη που επικρατούσε σχετικά με τα ευρήματα των ερευνών του κορυφαίου νομπελίστα φυσικού.

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κιότο στις 8 Ιουνίου, ο διευθυντής ερευνών του CERN, Σέρτζιο Μπερτολούτσι, δικαίωσε πανηγυρικά τον Αϊνστάιν, διαψεύδοντας όσους έθεσαν εν αμφίβολο τα αποτελέσματα των πειραμάτων του για τη σχέση μεταξύ νετρίνων και ταχύτητας του φωτός.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των τεσσάρων πειραμάτων, τα νετρίνα υπακούουν στην ταχύτητα του φωτός, που σημαίνει ότι μπορούν να ταξιδεύουν σχεδόν στην ίδια ταχύτητα αλλά ποτέ μεγαλύτερη από αυτή του φωτός.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΝΑ ΣΩΦΡΟΝΑ
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

Change For A Dollar