Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

odysseus πανευρωπαϊκος εκπαιδευτικος διαγωνισμος για το διαστημα



Ο διαγωνισμός Οδυσσέας αφορά μαθητές μεταξύ 14 και 18 ετών από όλες τις χώρες της Ευρώπης και τους καλεί να αναπτύξουν εργασίες για το διάστημα στηριζόμενοι στις γνώσεις τους, τη δημιουργικότητα αλλά και την κριτική τους σκέψη. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να σχηματίσουν ομάδες από 2 εως 5 μέλη και να έχουν ως επιβλέποντα έναν εκπαιδευτικό. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να επιλέξουν να διαγωνιστούν σε μια από τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες :
α. Ηλιακό Σύστημα,
 β. Διαστημόπλοια-Σχεδιασμός Αποστολών,     
γ. Εξέλιξη της Ζωής.

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα διαγωνιστούν πρώτα σε εθνικό επίπεδο όπου και θα ανακηρυχθούν τρεις νικήτριες ομάδες, μια για κάθε κατηγορία. Οι νικήτριες ομάδες από κάθε χώρα θα διαγωνιστούν στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου και θα ανακηρυχθούν οι νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία για όλη την Ευρώπη.
Οι τρεις ομάδες που θα ανακηρυχθούν νικήτριες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση SPACE EXPO της ESA στην Ολλανδία και να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού τον Απρίλιο του 2013. Τα έξοδα του ταξιδιού θα καλυφθούν από το διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του διαγωνισμού:
http://www.odysseus-contest.eu/  

Ποτε δεν ξεχνας εναν καλο δασκαλο




TI EINAI H BAΡΥΤΗΤΑ; ΒΙΝΤΕΟ