Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βγαλτε το παιδι που κρυβετε μεσα σας...


Ο καθένας μας κρύβει ένα παιδί μέσα του. Κάθε παιδί έχει μια ζεστή καρδιά. Κι είναι ζεστή, επειδή αγαπάει όλο τον κόσμο. 
Κάθε μάλωμα, κάθε χτύπημα, κάθε απόρριψη το κάνει να μαζεύεται. Να συρρικνώνεται. Να συστέλλει τα συναισθήματά του. Να απομονώνεται, να αμύνεται, να επιτίθεται. Να μουτρώνει. Να χάνει την παιδικότητά του. 
Δώστε αγάπη στο παιδί σας, για να ζήσει αυτό που νιώθει, αγάπη για όλο τον κόσμο.
Και ξέρετε κάτι; Ξέρετε ένα μυστικό; Το παιδί την νιώθει την ζεστή καρδιά του. Την νιώθει καλά και το δείχνει. Το δείχνει όταν ανοίγει τα χεράκια του να σας αγκαλιάσει. Το δείχνει όταν σας δίνει ένα φιλάκι. Το δείχνει όταν σας χαμογελά. Το δείχνει όταν χαμογελά στον ύπνο του…
Αυτό είναι το ευτυχισμένο παιδάκι…        
Αυτό είναι το παιδί που έχει Χαρά.
Αυτό είναι το παιδί που αγαπάει όλο τον κόσμο.
Κι εσείς όμως, εσείς που καταχωνιάσατε αυτό το παιδί μέσα σας, με τις έγνοιες, τις ανάγκες, τις δυσκολίες, τα ζόρια, βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας.
Ανοίξτε την καρδιά σας… Χαρείτε!
Γίνετε πιο εκδηλωτικοί στα πρόσωπα που αγαπάτε και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για να περάσετε όμορφες στιγμές. Κάντε ό,τι μπορείτε για να τους το δείξετε (όχι αύριο, τώρα που ακόμα τους έχετε και σας έχουν…)
Κάντε παιδικά δωράκια στους φίλους σας ή και στον εαυτό σας και διασκεδάστε με τους αγαπημένους σας.
Παίξτε σαν παιδί! Κάντε σχοινάκι να ξεδώσετε. Γυμναστείτε, διασκεδάζοντας σαν παιδί.
Επιδοθείτε σε επιτραπέζια παιχνίδια, μεταξύ σας, με τους γονείς σας ή με τα παιδιά σας.
Κάντε αυτό που σας περνάει από το μυαλό, αλλά σας φαίνεται πως δεν είναι «καθώς πρέπει» για σας…Η ζωή είναι τόσο μικρή, για να την παίρνουμε διαρκώς στα σοβαρά…
Αναπνεύστε βαθιά, ηρεμήστε, αγαπήστε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, πιάστε το από το χέρι και βγάλτε το στον κόσμο που του ανήκει, δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα να αντιδρά, ακολουθήστε τα συναισθήματα σας.
Πείτε αυτό που θέλετε κι όχι αυτό που πρέπει…
Γίνετε ξανά παιδί! Μόνο έτσι άλλωστε θ’ανοίξει ο δρόμος για τον Ουρανό…
(Αν δυσκολεύεστε, πείτε το στην Παναγιά…Θα σας βοηθήσει, θα το δείτε!
Της αρέσει πολύ να βλέπει χαρούμενα παιδάκια…)

Τι ωρα ειναι;

 Η διεθνής κοινότητα διαπραγματεύεται την απάντηση  
Δεν ήρθε η ώρα για αλλαγή

Για το εμβόλιμο δευτερόλεπτο, ο χρόνος ακόμα δεν τελειώνει


Τι ώρα είναι; Η διεθνής κοινότητα διαπραγματεύεται την απάντηση
                                                Φωτογραφία:  Reuters Γενεύη
Οι χώρες-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών τελικά ανέβαλαν την απόφασή τους για το εάν θα καταργηθεί το λεγόμενο εμβόλιμο δευτερόλεπτο, το οποίο προστίθεται κάθε ένα με δύο χρόνια στη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα, προκειμένου να τη συγχρονίζει με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Η πρόταση κατάργησης θα επανεξεταστεί το 2015.

Η Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC) είναι το βασικό πρότυπο μέτρησης του χρόνου, το οποίο χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στο Διαδίκτυο, τις οικονομικές συναλλαγές και άλλες διεθνείς υπηρεσίες.

Έχει αντικαταστήσει εν πολλοίς τη λεγόμενη Ώρα Γκρίνουιτς (αν και γενικά συμπίπτει μαζί της) και μετράται υπολογίζοντας το μέσο όρο της ώρας που δίνουν δεκάδες ατομικά ρολόγια αναφοράς σε όλο τον κόσμο.

To πρόβλημα όμως είναι ότι η UTC με τον καιρό αποκλίνει από την ηλιακή ώρα, που υπολογίζεται από τη θέση του Ήλιου ή άλλων σωμάτων στον ουρανό. Αυτό οφείλεται σε παράγοντες που επηρεάζουν ανεπαίσθητα τη διάρκεια του 24ωρου, όπως οι παλίρροιες και η ταλάντωση του άξονα περιστροφής.

Προκειμένου να αντισταθμιστεί αυτή η διαφορά ανάμεσα στη UTC και την ηλιακή ώρα, εμβόλιμα δευτερόλεπτα προστίθεται ή αφαιρούνται όποτε χρειάζεται από την UTC. Αυτό έχει συμβεί συνολικά 24 φορές από την καθιέρωση των εμβόλιμων δευτερολέπτων το 1972.

Ένα ακόμα εμβόλιμο δευτερόλεπτο προγραμματίζεται να προστεθεί στις 30 Ιουνίου 2012.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η προσθήκη του εμβόλιμου δευτερόλεπτου στα ατομικά ρολόγια και τα ρολόγια του Διαδικτύου πρέπει αναγκαστικά να γίνεται χειροκίνητα -γεγονός που αφήνει περιθώριο για ανθρώπινα λάθη που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Η λύση είναι απλή, υποστηρίζουν εδώ και καιρό πολλοί ειδικοί: το εμβόλιμο δευτερόλεπτο πρέπει απλά να καταργηθεί. «Η απόφαση είναι σημαντική, καθώς το πρόβλημα των εμβόλιμων δευτερολέπτων θα εξαφανιστεί και θα μπορέσουμε να ακολουθούμε μια πιο στάνταρτ ώρα σε σχέση με σήμερα» είπε στο Reuters o Βίνσεντ Μινς, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ICU που πρότεινε την κατάργηση.

«Η μέτρηση του χρόνου είναι πολύ σημαντική για το συγχρονισμό όλων των συστημάτων ραδιοεπικοινωνιών. Για παράδειγμα, πολλά συστήματα χρησιμοποιούν την ώρα του GPS για να συγχρονιστούν, οπότε θα ήταν σημαντικό να μπορούν να έχουν όλοι την ίδια ώρα» εξήγησε.

Για τη διόρθωση της απόκλισης από την ηλιακή ώρα, είπε, οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν να προσθέτουν ένα εμβόλιμο λεπτό ή μια εμβόλιμη ώρα σε πιο αραιά διαστήματα.

«Η απόκλιση του εμβόλιμου δευτερόλεπτου είναι μόνο 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα ανά αιώνα. Η απόκλιση σε διάστημα μιας χιλιετίας θα ήταν της τάξης των 15 λεπτών» επισήμανε ο Μινς.

Η απόφαση της ICU για την τύχη του εμβόλιμου δευτερόλεπτου επρόκειτο να ληφθεί την Πέμπτη, τελικά όμως αναβλήθηκε για το 2015 λόγω έλλειψης ομοφωνίας.

Υπέρ της κατάργησης φέρονται να τάσσονται οι ΗΠΑ και η Γαλλία, ενώ η Βρετανία και η Κίνα δείχνουν να προτιμούν το ισχύον σύστημα κυρίως για φιλοσοφικούς λόγους: θεωρούν ότι είναι καλύτερο να διατηρηθεί η σύνδεση ανάμεσα στο ανθρώπινο στάνταρτ μέτρησης του χρόνου και την αστρονομική ώρα.

πηγή: http://www.in.gr/

Η τρελη ιστορια της μεταγραφης του Μεσι


Παρακάτω παρουσιάζετε η τρελή ιστορία του πως η Μπαρτσελόνα δεσμεύτηκε το 2000 πως θα αποκτούσε τον Λιονέλ Μέσι σε μία χαρτοπετσέτα και τις έξι ανανεώσεις εκατ. που ακολούθησαν.

Την εποχή που η Γλυκερία έκανε σουξέ διερωτώμενη: «Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια», εκείνος ακόμα δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη στο μυαλό των γονιών του. Εννοείτε δε πως ο πατέρας του Χόρχε δεν καταλάβαινε γρι ελληνικά ώστε να θέσει το αντίστροφο ερώτημα. Και όμως η ζωή του τα έφερε έτσι που το 2000 μία χαρτοπετσέτα θα μετατρεπόταν αρχικά σε κάμποσες χιλιάδες και εν συνεχεία σε πάμπολλα εκατ. ευρώ και θα έλυνε μονομιάς το οικονομικό πρόβλημα της υπόλοιπης ζωής της οικογένειας και του τότε 13χρονου γιου του Λιονέλ Μέσι.

Τα πάντα είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, όταν οι Μέσι είχαν μεταβεί στη Βαρκελώνη από την Αργεντινή για ιατρικούς λόγους. Ο τότε υπεύθυνος των ακαδημιών και τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρεσάκ που τον είχε εντοπίσει, ναι μεν είχε δώσει το πράσινο φως της ένταξης του στην ακαδημία της Μασία, αλλά οι διαδικασίες καθυστερούσαν και η οικογένεια απογοητευμένη σκεφτόταν την επιστροφή στην πατρίδα.


Στο τελευταίο ραντεβού των δύο πλευρών, ο Ρέσακ για να μην χάσει τον πιτσιρικά δεσμεύτηκε με την υπογραφή του σε μία χαρτοπετσέτα. Εκείνο το κομμάτι χαρτί που άλλαξε το ρουν της ιστορίας της Μπάρτσα και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ετοιμάζεται να λάβει την περίοπτη θέση του στο Μουσείο του συλλόγου. Εκεί αποφάσισε να το δωρίσει ο πρώην ατζέντης Τζοζέπ Μαρία Μινγκέγια, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και του Ρέσακ και του διευθυντή του Μουσείου. Το μόνο που απομένει είναι η συναίνεση και της οικογένειας Μέσι.

Παρακάτω βλέπουμε  όπως έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο για τον Μέσι «Casi toda la verdad» (σ.σ.: Σχεδόν όλη η αλήθεια) που έχει γράψει ο ίδιος ο Μινγκέγια, την απίθανη ιστορία της πιο διάσημης χαρτοπετσέτας του ποδοσφαίρου...



Το τραπέζι του Μέσι
Το ραντεβού δόθηκε στο εστιατόριο του Τένις Κλαμπ Πομπέγια. Σε ένα γωνιακό τραπέζι για δύο (σ.σ.: έκτοτε έχει ονομαστεί τραπέζι του Μέσι) ο Ρεσάκ υποδέχτηκε τον εκπρόσωπο της οικογένειας, Οράσιο Κατζιόλι και ακολούθησε ένας από τους πλέον μυθικούς διάλογους στην ιστορία του αθλήματος:

Οράσιο: «Κοίταξε Τσάρλι (σ.σ.: το χαϊδευτικό του Ρεσάκ), δεν μπορώ να πως στον Χόρχε Μέσι πως μου έδωσες ακόμα μία υπόσχεση. Εχουν χορτάσει από τέτοιες που ποτέ δεν πραγματοποιούνται».

Ρεσάκ: «Το ξέρεις καλά πως τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Ζητάω μονάχα λιγάκι ακόμα υπομονή ώστε να διευθετήσω το ζήτημα μέσα στο σύλλογο».

Οράσιο: «Κοίταξε, εδώ υπάρχει και το ζήτημα της υγείας του παιδιού. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο πατέρας με πιέζει. Την αλήθεια σου λέω. Εάν δεν μου δώσεις εδώ και τώρα μία απάντηση, θα ετοιμάσει τις βαλίτσες και θα πάει το παιδί στη Ρεάλ ή τη Μίλαν».

Ρεσάκ: «Δεν πρέπει να φύγει. Εάν το αφήσω να συμβεί, δεν θα μου το συγχωρήσω ποτέ»:

Οράσιο: «Ναι, αλλά έτσι θα χαθεί κι άλλος χρόνος. Εχεις πει πως ο μικρός σου αρέσει πολύ, αλλά δεν έχεις κάνει κάτι συγκεκριμένο. Τη δοκιμή την παρακολούθησες; Πως σου φάνηκε;»

Ρεσάκ: «Πολύ καλή, πολύ καλή».

Οράσιο: «Πολύ καλή; Ολες οι δοκιμές είναι πολύ καλές. Κι εγώ όταν δοκιμαζόμουν στα 13 μου, μου έλεγαν πως είμαι πολύ καλός και κοίτα που βρίσκομαι τώρα: να χάνω τον χρόνο μου μαζί σου».

Ρεσάκ: Εχεις δίκιο, αλλά γνωρίζεις πως εγώ δεν μπορώ να υπογράψω όποιον μου αρέσει. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά».

Οράσιο: «Εντάξει! Θα μεταφέρω στον Χόρχε πως ενδιαφέρεσαι, αλλά έχεις χέρια σου δεμένα».

Ρεσάκ: «Σερβιτόρε! Μου φέρνεις σε παρακαλώ ένα κομμάτι χαρτί. Και μία χαρτοπετσέτα μου κάνει».

Οράσιο: «Ξέρεις πολύ καλά πως αυτό δεν έχει καμία νομική αξία. Ωστόσο, το αποδέχομαι ως το λόγο ενός κυρίου».

«Εγώ ο Κάρλες Ρεσάκ ως τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα διαβεβαιώνω πως… ».



Ο Οράσιο Κατζιόλι με την διάσημη χαρτοπετσέτα

Το νου σας στο… χαρτί
Τελικά για καλή τύχη των Μπλαουγκράνα, ο Ρεσάκ στάθηκε πραγματικός Κύριος και ο λόγος του είχε σημαντικότερη αξία ακόμα και από κάθε υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Χρειάστηκε να περάσουν βέβαια πέντε χρόνια και ο Λιονέλ να γίνει 18 ετών ώστε να υπογράψει την πρώτη του επαγγελματική συμφωνία. Τα χρήματα ήταν καλά για την ηλικία του. Κοντά στις 300.000 ευρώ τον χρόνο, με τη ρήτρα των 150 εκατ. να δείχνει όμως το πόσο πίστευαν στις ικανότητες και την περαιτέρω ανέλιξη του. Εκτοτε κάθε χρόνος περιλάμβανε και από μία ανανέωση, έως ότου έφτασε ο καιρός που ο πιτσιρικάς έγινε ο καλύτερος στον κόσμο και πλέον η ετήσια αμοιβή του ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ.

Για να διακωμωδήσει το ζήτημα των συνεχών ανανεώσεων, αλλά και της ιστορίας με την χαρτοπετσέτα, η σατιρική εκπομπή της καταλανικής τηλεόρασης «Cracovia» γύρισε ένα επεισόδιο άκρως παραστατικό. Σε αυτό εμφανίζεται μπροστά από ένα γουρουνόπουλο ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα. Ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Λιονέλ Μέσι και του ζητάει ανανέωση συμβολαίου. Τότε ο Λαπόρτα ξετυλίγει το ρολό και υπογράφει σε αυτό. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται αρκετές φορές ανά 10 δευτερόλεπτα. Στην τελευταία σκηνή ο Μέσι του ζητάει για πολλοστή φορά να ανανεώσουν. Ο Λαπόρτα του απαντάει πως τελείωσε το ρολό και ο τότε ο πιτσιρικάς του δείχνει πως έχει ακόμα ένα κομμάτι χαρτί κρεμασμένο στη μπλούζα του ώστε να μην λερωθεί.


Το πρώτο δελτίο του Μέσι στη Μπάρτσα


Πηγή: http://www.supercomments.gr/

O πιο «σκοτεινoς» γαλαξιας

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός γαλαξία σκοτεινής ύλης
  Λονδίνο 


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του ΜΙΤ. Εντόπισαν ένα πολύ μακρινό γαλαξία που αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη. Ο JVAS B1938+666 είναι ένας γαλαξίας που ανήκει στην κατηγορία των «νάνων» και βρίσκεται σε απόσταση δέκα δισεκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς.
Η ανακάλυψη
Οι ερευνητές εντόπισαν τον γαλαξία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της βαρυτικής μικροσκοπίας. Η συγκεκριμένη μέθοδος δημιουργεί το μεγενθυμένο είδωλο ενός αντικειμένου (πλανήτη, γαλαξία κλπ) αξιοποιώντας ένα φαινόμενο αλληλεπίδρασης της βαρύτητας με το φως. Είναι μόλις ο δεύτερος γαλαξίας με αυτά τα χαρακτηριστικά (νάνος, μεγάλο ποσοστό σκοτεινής ύλης) που εντοπίζεται στο Σύμπαν.
Με τον όρο «νάνος» περιγράφονται οι γαλαξίες μικρού μεγέθους που βρίσκονται κοντά σε μεγαλύτερους λειτουργώντας ως δορυφόροι τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν χιλιάδες νάνοι γαλαξίες που αποτελούνται από σκοτεινή ύλη η οποία όμως τους καθιστά αόρατους από τα επιστημονικά όργανα γι αυτό και δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. «Βρίσκονται εκεί αλλά απλά εμείς δεν μπορούμε να τους δούμε» αναφέρει η Σιμόνα Βεγκέτι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Η ανακάλυψη αναμένεται να προσφέρει νέα στοιχεία τόσο για τον σχηματισμό γαλαξιών και γαλαξιακών σμηνών όσο και για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης. H έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature.

πηγή: http://www.tovima.gr/

Αστρολογικος χαρτης 2200 ετων σε σπηλαιο

Εντοπίσθηκε στην Κροατία μαζί με αγγεία της Ελληνιστικής εποχής
Αστρολογικός χάρτης  2200  ετών σε  σπήλαιο
Απεικόνιση του ζωδίου του Καρκίνου επάνω στην ελεφαντοστέινη πλάκα
 
Τον αρχαιότερο αστρολογικό χάρτη, που έχει διασωθεί ως σήμερα φαίνεται ότι ανακάλυψε μία ερευνητική ομάδα που πραγματοποίησε ανασκαφές σε μία σπηλιά της Κροατίας με θέα την Αδριατική.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για 30 κομμάτια μιας ελεφαντοστέινης πλάκας επάνω στην οποία είναι χαραγμένα ζώδια αλλά και επιγραφές σε ελληνορωμαϊκό στυλ. Ο Καρκίνος, οι Δίδυμοι, οι Ιχθείς και εντελώς αποσπασματικά ο Τοξότης διασώζονται πάνω στην πλάκα. Να σημειωθεί μάλιστα ότι τα κομμάτια του «χάρτη» βρέθηκαν δίπλα σε ένα σταλαγμίτη φαλλικού σχήματος ανάμεσα σε χιλιάδες θραύσματα αγγείων πόσης της Ελληνιστικής εποχής.

Την άποψη ότι πρόκειται πιθανώς και για το μεγαλύτερο γνωστό παράδειγμα που έρχεται από τον ελληνορωμαϊκό κόσμο διατυπώνει ο Αλεξάντερ Τζόουνς, καθηγητής στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί ζωδιακοί χάρτες που έχουν καταγραφεί ως ένα είδος εγγράφου σε πάπυρο ή σε τοίχο αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι τόσο παλιός. Η ραδιοχρονολόγηση άλλωστε έδειξε ότι ελεφαντόδοντο που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την κατασκευή του αστρολογικού χάρτη είναι περίπου 2.200 ετών, βρίσκεται δηλαδή πολύ κοντά στην εμφάνιση αυτής της νέας μορφής της αστρολογίας.

Και τι έκανε ο αρχαίος αστρολόγος με αυτήν την πλάκα; Πιθανότατα την χρησιμοποιούσε για να προσδιορίσει τη θέση των πλανητών, του Ήλιου και της Σελήνης και σε συνδυασμό με το έτος γέννησης του ανθρώπου να εύρισκε το ωροσκόπιό του.

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι τα αγγεία πόσης που βρέθηκαν στο σπήλαιο ήταν προσεκτικά επιλεγμένα και είχαν κατασκευασθεί εκτός της χώρας. Ελάχιστοι αποθηκευτικοί αμφορείς εντοπίσθηκαν εξάλλου, κάτι που για τους αρχαιολόγους σημαίνει, ότι αφού μετέφεραν το κρασί στα αγγεία για να κάνουν τις σπονδές, στη συνέχεια τους πετούσαν. Κι αυτό, γιατί ένας αμφορέας δεν είναι κατάλληλος για να εναποτεθεί σε ιερό.

Οι αρχαιολόγοι δεν είναι βέβαιοι πώς κατέληξε ο «χάρτης» στο σπήλαιο ή πού κατασκευάσθηκε αρχικά. Η αστρολογία, όπως είναι γνωστό γεννήθηκε στην Βαβυλώνα, όπου αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερος τύπος ωροσκοπίων περί τα 2400 χρόνια πριν. Στη συνέχεια, πριν από 2.100 χρόνια περίπου εξαπλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αίγυπτο, την οποία εκείνη την εποχή κυβερνούσαν έλληνες βασιλείς.

Οσον αφορά την προέλευση της πλάκας η Αίγυπτος είναι μία πιθανότητα. Μπορεί δηλαδή ένας αστρολόγος από μία από τις ελληνικές αποικίες να πήγε στο σπήλαιο για να δώσει μια πρόβλεψη. Μπορεί όμως να ήταν και ένα λάφυρο από τη λεηλασία ενός περαστικού πλοίου, που ως πολύτιμο αντικείμενο ανατέθηκε στη συνέχεια στο ιερό. Ο σταλαγμίτης με το φαλλικό σχήμα εξάλλου φαίνεται ότι ήταν επίκεντρο των προσφορών και των τελετουργιών που τελούνταν στο σπήλαιο.

Το τμήμα του σπηλαίου πάντως, όπου υπήρξαν τα ευρήματα ήταν αποκομμένο από το υπόλοιπο και όπως διαπίστωσαν οι αρχαιολόγοι είχε σφραγιστεί περί τον 1ο π.Χ. αιώνα, πιθανώς κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των Ρωμαίων στην περιοχή.
 
 

"ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ & ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ''


Κάποτε ενας αγρότης πουλούσε κουταβάκια...
Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.
Γύρισε κι είδε... ένα μικρό αγόρι.
"Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι.
Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε. "Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα".
Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό.
Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έδειχνε στον αγρότη και ρώτησε "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να δω τα κουταβάκια;"
Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες.
Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία.
Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια.
Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.
"Αυτό θέλω" είπε το αγόρι.
"Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης. "Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια".
Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας… δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι...
"Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι, "ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον καταλαβαίνει".
Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
"Πόσο κάνει κύριε;" ρώτησε ο μικρός.
"Τίποτα δεν κάνει αγόρι μου" είπε ο αγρότης,

"ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ & ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ''

πηγή: http://agioritikovima.gr/