Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUSO 2012


Το σχολείο μας φέτος , όπως και πέρσι , έλαβε μέρος στο διαγωνισμό φυσικής, χημείας και βιολογίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/11/11 στα πλαίσια της Euso.  Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.  Από την μια άγχος για τη επίδοση στο διαγωνισμό και από την άλλη αγωνία και περιέργεια για το τι θα συναντούσαμε.
 Ξεκινήσαμε κατά  τις 10 με το διαγωνισμό της χημείας. Αφού μας εξήγησαν τι πρέπει να κάνουμε πιάσαμε δουλειά.  Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί ενώ δεν δίσταζαν να δίνουν συμβουλές αλλά και να απαντούν δίχως δισταγμό οποιαδήποτε απορία μας. 
Κατά τις 11, και αφού παραδώσαμε τα φύλλα εργασίας ,μας επιτράπηκε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα μέσα στο οποίο απολαύσαμε τα τσουρέκια και τα κουλούρια που μας έδωσαν οι υπεύθυνοι.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ
Μέτα το διάλειμμα περάσαμε στο δεύτερο εργαστήριο, αυτό της βιολογίας.  Το αντικείμενο που μας δόθηκε να εξετάσουμε είχε θέμα το κρασί.  Φτιάξαμε τα κατάλληλα διαλύματα και αφού τα παρατηρήσαμε στο μικροσκόπιο καταγράψαμε τις μετρήσεις μας. Όταν  αφήσαμε το εργαστήριο της βιολογίας ήμαστε  αρκετά αισιόδοξες για το αποτέλεσμα. Μετά από δέκα λεπτά ξεκούρασης φτάσαμε και στο εργαστήριο της φυσικής.  Καθίσαμε και ρίξαμε μια ματιά στα θέματα. Και τότε ήταν που συνέβει ...  Τρόμος και παγωνιά μας διαπέρασε ενώ τα βλέμματά μας φώναζαν: "δεν θα μπορούσε να μας τύχει χειρότερο θέμα" .  Βέβαια, εδώ  που τα λέμε δεν ήταν τόσο τραγικό, αρκεί να θυμώσουν την φυσική που διδάχτηκες στην γ' γυμνασίου (που στην δική μας περίπτωση δεν συνέβει όσο και αν προσπαθούσαμε).  Τελικά κάτι γράψαμε και στην φυσική.
Και έτσι  'άδοξα' τελείωσε και ο φετινός διαγωνισμός.
Αυτό που μου έμεινε πιο πολύ ήταν το όλο κλίμα και η διαδικασία μιας και εγώ δεν είχα ξαναπάρει μέρος σε τέτοιον διαγωνισμό. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους αλλά και να ξανασυναντήσω παλιούς φίλους. Είναι μια εμπειρία που δεν θα σβηστεί ποτέ από το μυαλό μου.
Πέρασα φανταστικά και το σίγουρο είναι ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το επαναλάβω.
Οι μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό είναι:
Αντύπα Τόνια ,Στεφάνου Ραφαέλα ,Σωφρονά  Άννα
                                                                                
                                                                                                                                       ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΝΝΑ